Ajutor pentru Ucraina

Vasco ajută victimele războiului din Ucraina

Ucrainenii trec printr-o tragedie greu de imaginat: sunt nevoiți să-și părăsească locuințele pentru a scăpa de amenințarea agresiunii militare rusești. De aceea, încă de la începutul acestei crize, mulți s-au întrebat ce pot face pentru a ajuta Ucraina.

De la formarea propriei echipe de paramedici până la împrumutarea de translatoare electronice către fundațiile care ajută refugiați, noi, la Vasco, suntem mândri că am dat un exemplu despre cum pot fi ajutați cei care fug de războiul din Ucraina.

Războiul este iadul pe pământ. Cu toții ar trebui să facem tot ce ne stă în putință pentru a-i ajuta pe refugiații ucraineni să simtă căldura și siguranța din casele pe care au fost nevoiți să le abandoneze. Astfel, ne-am angajat în diverse activități menite să-i facă pe acei oameni să se simtă, pe cât posibil, ca acasă.

Iată cum am ajutat noi Ucraina.

Activități de sprijin pentru Ucraina

Încă din primele zile de război, am pus în mod gratuit translatoarele noastre electronice la dispoziția spitalelor și organizațiilor care aveau nevoie de traduceri din limba ucraineană.

Am împrumutat aproape 500 de dispozitive Vasco Translator către 200 de organizații din Polonia, România, Spania, Slovacia și Portugalia. Dispozitivele au asigurat traduceri bazate pe voce, imagine, text și discuții de grup din și în limba ucraineană.

Mai mult decât atât, 12 spitale importante din Polonia au folosit dispozitivele Vasco Translator.

Dispozitivele noastre au fost folosite și de grădinițe și organizații nonguvernamentale care i-au ajutat pe refugiați în diferite moduri. Pe lângă asistență medicală, toate aceste organizații au oferit refugiaților workshop-uri și activități culturale și sportive.

Cooperarea cu organizațiile și fundațiile de ajutorare a refugiaților

Pentru a ajuta Ucraina, am cooperat cu diverse organizații de ajutorare a refugiaților din toată Europa.

Una dintre ele este Minority Rights Group International. Având sediul central în Londra și birouri locale în Budapesta și Kampala, această organizație internațională are scopul de a proteja drepturile omului în minoritățile etnice, naționale, religioase și lingvistice.

Oorganizația a primit 25 de dispozitive Vasco Translator M3 în toamna anului 2022.

De asemenea, unul dintre grupurile pe care le-am sprijinit a fost Fundacja Ocalenie (Fundația Salvării).

Scopul acesteia este să îi ajute pe refugiați să-și înceapă o viață nouă în Polonia, sprijinindu-i pe perioada integrării și dezvoltării lor.

Pentru că aveau nevoie de un translator din ucraineană, cei de la Fundația Ocalenie au primit trei dispozitive Vasco pentru a putea comunica eficient cu victimele războiului din Ucraina.

Am colaborat și cu Budapest Önkéntes Mentőszervezet Egyesület, o organizație non-profit care are drept obiectiv principal creșterea siguranței pentru locuitorii din Budapesta. De asemenea, translatoarele noastre electronice au ajutat și Fundația Inocenți din București, o organizație non-profit de ajutorare a copiilor din România.

Și cei de la Crucea Roșie din Spania au primit translatoare electronice de la noi.

Nu în ultimul rând am cooperat cu mai multe spitale, precum Východoslovenský onkologický ústav (Institutul Slovac de Oncologie) din Košice, Slovacia, și cu unități administrative precum Biroul Regional, tot din Košice.

Sprijin pentru căutarea unui loc de muncă

La câteva zile de la începerea războiului din Ucraina am creat un grup de Facebook care îi ajuta pe refugiați să găsească locuri de muncă și cazare în Polonia.

De asemenea, toți angajații noștri i-au ajutat personal pe cei care fugeau din calea agresiunii rusești.

I-am primit pe refugiații ucraineni în casele noastre, am organizat campanii de strângere de fonduri și le-am asigurat transportul de la granița dintre Polonia și Ucraina.

Echipa de Urgență Vasco PMM

Împreună cu Misiunea Medicală Poloneză, plănuiam înființarea unui Echipe de Urgență Vasco PMM - un grup de salvare al cărui scop este ajutorarea victimelor dezastrelor naturale și crizelor umanitare din toată lumea.

Izbucnirea războiului a grăbit înființarea acestei echipe. La început, Echipa de Urgență Vasco PMM s-a concentrat pe ajutarea celor care fugeau de războiul din Ucraina.

De asemenea, pentru a ajuta formarea Echipei de Urgență Vasco PMM, am demarat o campanie specială de strângere de fonduri în SUA. Am donat către Echipă câte 10$ pentru fiecare translator vândut.

Colaborarea cu spitalul din Drohobych, Ucraina

Mai colaborăm și cu spitalul din Drohobych, căruia îi asigurăm echipament medical, medicamente, paturi de spital și multe altele.

Am trimis peste 20 de tone de echipament (saltele, cărucioare, tărgi și altele), medicamente și hrană în valoare totală de 2-3 milioane de zloți.

Pentru a ajuta personalul medical din Drohobych, Echipa de Urgență Vasco PMM a oferit spitalului și o ambulanță modernă pentru situații de război.

Hai să ajutăm Ucraina și să facem în fiecare zi lucruri bune pentru ei. Se vor întoarce înzecit!